Super Inductive System (SIS) / Μαγνητικός Διεγέρτης

Ο μαγνητικός διεγέρτης (SIS) είναι ένα μηχάνημα αυτό χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο

Ο μαγνητικός διεγέρτης (SIS) είναι ένα μηχάνημα αυτό χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, 2,5 Tesla, για την θεραπεία και ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων που προκαλούνται από παθήσεις του μυοσκελετικού και νευρολογικού συστήματος. Το ηλεκτρομαγνητικό αυτό πεδίο προκαλεί ισχυρές μυϊκές συσπάσεις και συνεισφέρει στην διαχείριση του πόνου, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τους μύες και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό. Επιπλέον μειώνει σημαντικά τον χρόνο αποκατάστασης, επαναφέροντας τους ασθενείς άμεσα στις δραστηριότητες τους. Τέλος, το SIS είναι άκρως αποτελεσματική θεραπεία και οδηγεί σε άμεση ανακούφιση σε όλα τα στάδια των παθήσεων, είτε χρόνια, είτε οξεία.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ SIS

1. Κινητοποίηση Αρθρώσεων & Αντιμετώπιση Αρθρίτιδας
Η κινητοποίηση της άρθρωσης είναι μία απαλή επαναλαμβανόμενη κίνηση για την ανακούφιση της μπλοκαρισμένης περιοχής. Η κινητοποίηση των αρθρώσεων επιτυγχάνεται μέσω των επαναλαμβανόμενων συσπάσεων των μυών που περιβάλουν την αρθρική κάψα. Η επαναλαμβανόμενη αυτή σύσπαση αντικαθιστά την χειροκίνητη κινητοποίηση της άρθρωσης, η οποία οδηγεί στην αποκατάσταση της κίνησης.

2. Μυοδιέγερση
Η ενίσχυση των μυών μπορεί να πραγματοποιηθεί για τη διατήρηση των μυών καθώς και την πρόληψη οποιασδήποτε περαιτέρω αλλοίωσης του μυϊκού ιστού.

3. Θεραπεία Κατάγματος & Οστικού Οιδήματος
Η διαδικασία επούλωσης του οστού συνήθως διαρκεί 6 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι επιθυμητό να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος, που θα ενισχύσει το σχηματισμό του νέου οστού. Το υψηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικό πεδίο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην προσβεβλημένη περιοχή και υποστηρίζει την δημιουργία των αγγείων και του πώρου. Επομένως, βοηθά στην προοδευτική δημιουργία του χόνδρου και την ανακατασκευή των οστών.

4. Μείωση της σπαστικότητας σε Εγκεφαλικά Επεισόδια
Για την αποτελεσματική μείωση της σπαστικότητας, είναι επιθυμητός ο συνδυασμός χαλάρωσης και επακόλουθης διέγερσης των επηρεαζόμενων μυϊκών ομάδων. Η μείωση του αυξημένου μυϊκού τόνου επιτυγχάνεται επηρεάζοντας σε νωτιαίο επίπεδο τον έλεγχο του μυϊκού τόνου. Αυτός ο μηχανισμός ενδείκνυται για την θεραπεία παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως είναι και η σπαστικότητα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν μείωση του πόνου μετά από 5 με 10 θεραπείες με το υπέρ επαγωγικό σύστημα της BTL. Τα αποτελέσματα στην κλίμακα αξιολόγησης πόνου δείχνουν πως το 87% των συμμετεχόντων παρουσιάζουν σημαντική μείωση του πόνου. Επιπλέον, η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανάγκη άμεσης επαφής με το δέρμα. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και πάνω από τα ρούχα για την απόλυτη άνεση του ασθενή. Τέλος, προσφέρει άμεση αναλγησία, και μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος. Είναι από τις θεραπείες όπου τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Ασθενείς με βηματοδότη, μεταλλικά μη απομαγνητισμένα προσθετικά, όπως λάμες-βίδες κτλ, και εγκυμονούσες, είναι μερικές από τις κυριότερες αντενδείξεις για τη χρήση του Μαγνητικού Διεγέρτη (SIS), αλλά και της κοινής μαγνητικής θεραπείας.